Met groot genoegen kan ik de samenwerking met Richard Dekker, Stadswandelaar uit Dordrecht, aankondigen! Ik ken Richard nu al vanaf 2003 uit een andere tijd, lijkt het wel. Op “onregelmatige” tijden willen we graag afspreken om als stadswandelaars, de stadsnatuur waar te nemen.

Als natuurliefhebber sluit ik me graag bij Richard’s tempo aan: elke plant, en elk insect verdient observatie! Zo wil ik een route plannen en gedachten hebben over ‘ergens heen gaan’, Richard zorgt ervoor dat de eerste 10 meter, zeker de nodige 10 tot 15 minuten aandacht krijgen! Het geduld dat hiervan uitstraalt is een ware zegen voor de ontspannende mens! Erna liggen we qua planning altijd “op schema”, want de ontspanning staat voorop.

De observatie; de stadsnatuur, het contact met anderen op gebied van duurzaamheid, een project in de wijk Feijenoord, een ontdekkingstocht langs hunebedden in Drenthe, een paar overnachtingen op de Beerenplaat. Richard weet het Hazepad te vinden.

Deel uit te mogen maken van zijn Stadswandelaars-blog als Redactielid is een ware eer! Eind september gaan we samen bij de proeftuin in Zevenkamp op de Groene Loper als ‘zodanig’ aanwezig zijn. Ik zie er nu al naar uit!

Kijk eens hier: http://stadswandelaars.wordpress.com/