In Rotterdam Zevenkamp, op het evenemententerrein achter de Kooikerweg is een proeftuin van Wollefoppengroen&Co. Hazepad en Stadswandelaar Richard waren Zaterdag 24 september 2011 gezamenlijk te gast bij deze mooie proeftuin tijdens de “GROENE LOPER” met uitleg over de bruikbaarheid van alledaags “onkruid”.

De dag begon vroeg met het maken van een klein kampje met vuurkorf en camo-tarp. Verschillende wilde planten werden opgehangen. Bezoekers raakten geïntrigeerd en kwamen langs voor een praatje over in de omgeving voorkomende planten. Brandnetel, Smalle Weegbree, Wilg, Klis, Zuring, Wilgenroosje, Look-zonder-look, Paardenbloem en Braam werden langsgegaan.

De Kliswortel (in Azië bekend als Gobou – 牛蒡) die de dag ervoor werd uitgegraven, werd ter plekke in stukjes gesneden, en in de wok bereid. Hierna is deze uitgedeeld aan alle aanwezigen. De meerderheid vond het goed eetbaar, sommigen vonden het zelfs lekker.

De dag werd om 10.30 officieel door burgemeester Aboutaleb geopend, en erna plantte hij een appelboom in de proeftuin. Hierna waren er gezellige en mooie optredens van talent uit de buurt. De sfeer was goed, een echte wandelsfeer. De bezoekers druppelden
binnen en gingen weer verder. Het kwam maar weinig voor dat we tijd
hadden om echt iets af te maken, zonder onderbroken te worden voor een
interessant gesprek. En als laatste was het mooie weer ook heel welkom! Met dank aan Frenk voor de prettige samenwerking, kijk zelf eens op: www.wollefoppengroen.nl