De Groene Loper in Rotterdam-Noord op 19 augustus vanaf 12.00. In deze post het stukje (2km) vanaf de Ghandituin tot aan het Kleinpolderpad; Occupy Rotterdam, Stadswandelaars en Hazepad.


“Hazepad” is natuurbeleving. Voor wie is geïnteresseerd; Marco kan altijd meer vertellen, breder gaan, of juist specifieker worden. Met de machete is het pad al gebaand, kom kijken naar de Meidoorn, de Brandnetel, de Snelweg, het Water en vooral ‘het paadje’ (een sluiproute tussen Vroesenkade en Kleinpolderpad).


“Stadswandelaars” vertegenwoordigt het wandelavontuur met cultuur-ontdekkingen en stadsnatuurbeleving, met Richard als verpersoonlijking. Honderd-duizenden-mensen wandelen in hun stad. Hoe bewust zijn ze zich van hun omgeving? Is alle grafiti bijvoorbeeld lelijk? Waar is de spontaniteit en het ‘nut’ van de stadsnatuur? Sporen van geschiedenis langs de snelweg? Ook de Stadswandelaar kan u meenemen op dezelfde sluiproute.

“Occupy Rotterdam” is honkvast bekend van het Beursplein, maar nu even “on tour”, zoals hierboven te zien op het Metropolis Festival 2012. Wie een positief gesprek wil in deze moeilijke tijd, vind in Occupy een goede gesprekspartner, maar ook het “Groene” gebied is Occupy bekend mee. Ook op het Beursplein werd aan het milieu gedacht. Het heeft ook groene Occupiers, die doen aan permacultuur in hun moestuin. Iedereen kan Occupier zijn!

Het staat open voor u, op die ene dag – honkvast op de Ghandituin. Dit
is tevens de locatie voor het ontmoeten van Hazepad en Stadswandelaars.
Graag tot ziens!